I 2011 var 100 år siden landsbyen Gl. Hasseris fik en folkeskole. At den lille skole i løbet af de følgende hundrede år skulle udvikle sig og ende som en af Aalborgs største med over 700 elever, var der næppe nogen af skolefædrene fra den gang, der havde forestillet sig.

Gl. Hasseris skole fylder 100 år i 2011. Skolen opstod ved sammenlægning af et par mindre skoler i området. Ved samme lejlighed delte man skoledistriktet i to og byggede også Sofiendalsskolen.

Skolerne blev opført på baggrund af et stigende børnetal. Gl. Hasseris skole havde 95 elever i 1911 fordelt på fire klasser. I 1960 var der 616 elever og 20 lærere.

Hasseris Skole fejrede jubilæet 6. og 7. maj 2011 med over 700 elever bag pultene.

“Gl. Hasseris Skole ligger på den bildene Mark. Der staar et sus af frisk luft om de nye Bygninger (…). Til den ene side kan man se hen til Gl. Hasseris By, der stikker ryggen af sine stråtækte Huse op mellem Kornagrene. Over kæret, der fra de to sider omringer Skolen, skimter man fjordens blaa vand…”

avisbeskrivelse fra indvielsen.

I slutningen af 1930’rne var børnetallet steget så meget i området, at en ny skole måtte bygges, og Stolpedalsskolen kom til – naturligvis også tegnet af Ejnar Packness..

Gl. Hasseris skole
Gl. Hasseris skole
Gl. Hasseris skole