Hasserisstuernes Genstande

klokkestabel1910_lille

GENSTAND: MALERI

Maleri af Søren Paulsen, malet 1910. Udsigt over Restrup enge, det gamle klokketårn på Hasseris Skolebakke ved Aalborg. Skænket af Ib Jarlskov, Aabybro 15-1-2018


Hvor ikke andre er nævnt er genstandene testamenteret af Eja P.til Hasserisstuerne 1998.
Klik på fotos for at få dem vist i stor størrelse.

GENSTAND: TEGNEBORD

Tegnebord, tegnet af arkitekt, kgl. bygningsinspktør Ejnar Packness, udført med understel i lakeret fyr og bordplade i finere lys løvtræ, formentlig valnød. Understel med fire ben, sarg og endestykker bestående af et udskåret understykke og to lodrette bærestykker, hvorimellem en fyldholt med initialerne EP i en svejfet rude. Bordpladen bæres af tre tværgående jerndragere. Bordplade med mærker efter beslag.

tegnebord_lille
detalje_lille

Bordet er formentlig udført til Ejnar Pachness tegnestue i retsbygningen, Fleskum Herred, Hasserisgade, nu retsbygning ved arrest. Stod senere i E. P.s tegnestue i en sidefløj til Julianesminde, hvor det stod til E. P.s død i 1954. Derefter givet til arkitekt Jacob Blegvad og flyttet til dennes tegnestue på Kastetvej 2.

Givet til Hasserisstuerne af Jacob Blegvad 2002.

GENSTAND: MALERI

Maleri, olie på lærred, sign. af Knud J. Klemmensen, tituleret "Mølholmsbroen" Maj 1933. Motivet er set fra land mod nordvest til Egholm, i forgrunden joller, redskaber mv. i mellemgrunden et mindre sejlførende skib.
Gave til direktør Axel Valdemar Jensen, direktør på cementfabrikken Norden. Hængt på Rafns Allé 7 til 1952.

Givet af Bente Blegvad, datter af Axel V. Jensen, 2002.

maleri_lille
bord_lille

GENSTAND: OTTEKANTET BORD

8-kantet bordplade, diam. 80 på do. sarg, h:61 stående på søjle med kube og fire svejfede ben. Bordpladen rig på intarsia i birk, mahogny m.fl., lagt i cirkel- og båndmønster.

GENSTAND: SOFA

Sofa med tilpasset form tegnet af arkitekt, kgl. bygningsinspktør Ejnar Packness og udført i lakeret elm af Bdr. Nielsen, Aalborg, møbeletablissement (metalskilt på bagside af rygstykke). Overstykke med let udskæring på armlænenes forstykker: I venstresiden buet armlæn, ryg med forhøjning, højresiden mindre udbuet. Ben let udsvejfede. Betrukket med gyldent, mønstret damask, monteret med agrammer (snor).

sofa_lille

stol-lille

GENSTAND: KLUBSTOL

Rund ryg, overstykke af finer (elm), rund sarg, lige ben, gyldent brokade, sæde b:53, d:42, h:42, ryg h: 80.
Tegnet af arkitekt, kgl. bygningsinspktør Ejnar Packness i 1920'rne til Laurids Schiötz-Christensen. Den stod i hans lejlighed på Nytorv 5.

GENSTAND: LYSEDUG

Broderet, brunsort med større blomster i farve i krans, brunt bagstykke af silke monteret med snor.

lysedug_lille