Nyt fra Hasserisstuerne

De næste arrangementer:

Foredrag om byudvikling sidst i oktober ved Jørgen Elsøe Jensen

Reception i anledning af udgivelsen bogen om Arne Jacobsens fabriksbygning til firmaet CAC, primo december

24-8-16

Skulpturvandring

Onsdag 24. august 2016 afholdt Aase Bak en velbesøgt skulpturvandring til 8 kunstværker i Hasseris. Foredraget var både inspirerende og lærerigt.

Velkommen til Hasseris

Hvad er Hasseris?Hasseris er en bydel i Aalborg med flotte villaer og masser af historie. Du kan lære Hasseris at kende her.

Hasserisstuernes formål

skulpturHasserisstuerne er en kulturhistorisk forening, der arbejder for at styrke hasseris-områdets sammenhold og for at bevare den historiske og arkitektoniske arv i bydelen. Læs om os her.

svalegården

svalegaard NYT: Se store fotos. Svalegården i Hasseris lå oprindeligt på Nytorv i Aalborg. Læs om gårdens spændende historie her, og hvordan den endte i Hasseris.

klokkestabelen

klokketaarnKlokkestabelen står i dag lidt upåagtet ved Bygaden, men den er et symbol for hele bydelen. Læs om historien her.

Skagensbogen

Skagen

Se beskrivelsen her

Læs anmeldelsen fra Nordjyske her

Hasserisstuernes udgivelser

udgivelser2

Hasserisstuerne har siden 1998 udgivet 15 skrifter. Se oversigten her.

Agnes Nielsens postkort

Vi har udarbejdet en lille bog om postkort til Agnes Nielsen. Det er postkort fra starten af 1900 tallet med datidens motiver. Læs her Arne Sloth Kristoffersens lektørudtalelse. Se her.

Packness bogen

packness Bogen om arkitekten Ejnar Packness blev udgivet i 2011. Se billederne fra receptionen her. Arkitekt Erik Iversen er forfatter. Køb bogen her.

Bogen om Kvægtorvet

kvægtorv

Bogen om Kvægtorvet i Aalborg. Se mere her.

genstande

8kantet bord Hasserisstuerne har nogle genstande, blandt dem Ejnar Packness arbejdsbord - selvfølgelig tegnet af ham selv. Se foreningens genstande her.

Bliv medlem

medlemmer

Et medlemskab af Hasserisstuerne koster kun 100 kr. om året. Medlemmer får foreningens publikationer gratis når de udkommer, ældre udgivelser kan købes til fordelagtige priser - og så får du også medindflydelse.

Billedgalleri

galleri_forside

Vi har fået et nyt billedgalleri her på siden. Tryk på "play" og se en fin præsentation af gamle billeder fra Hasseris. Ikke alle browsere kan vise billederne, en alternativ fremvisning med lidt flere billeder kan ses her her

Udstilling til download

udstilling

Hasseris Bibliotek udstillede i 90´erne et halvt hundrede plancher med Hasseris' historie. Vi har digitaliseret dem. Download her

Udstillingsplancher lagt på nettet

raaens_minde Klik på fotoet og du se alle restaurerede udstillingsplancher om Hasseris Villaby fra udstillingen "Hasseris - fra landsby til forstad".